Topic: Kristīgas sarunas

WEB lapa - http://www.kristigassarunas.lv

Kādas ir jūsu domas par pašu sākumlapu (tur, kur ir 'ievads')- gan no mākslinieciskā, gan no tehniskā (programmēšanas) viedokļa?

Ko vajadzētu mainīt un kas var palikt? [interesē tikai dizains]...

p.s. Sākumlapa ir veidota ar Adobe Fireworks un Dreamweaver.

Re: Kristīgas sarunas

No veselā saprāta viedokļa - izvākt vispār. Tādai nav tiesību pastāvēt. Ne jau tapēc ka prasta kā pieckapeika un "image maps are so 90s".

The Devil is definitely in the details

-> !ob
31-Okt 11:39

No veselā saprāta viedokļa - izvākt vispār. Tādai nav tiesību pastāvēt. Ne jau tapēc ka prasta kā pieckapeika un "image maps are so 90s".

-----------------------------------------------------------

Vai tad ir tik traki? Varbūt ir kādi personīgi iemesli, kāpēc liekas, ka tā ir "jāizvāc"?....

-> !ob
31-Okt 11:39

The Devil is definitely in the details.
--------------------------------------------
Skaidrs, kāpēc liekas, ka tā ir jāizvāc. Tas ir subjektīvs, nevis objektīvs viedoklis...

Manā uzkatā nav nekā personīga vai subjektīva. Nekāda sakara ar variāciju par Ludviga Mīss van der Roes izteikumu vai maniem reliģiskajiem uzskatiem.

Jebkāda veida intro lapas ir kaitīgas. Tām vai nu nav funkcionālas nozīmes vai to funkcionalitāte (piem. valodas izvēle) ir apšaubāma. Intro lapas neuzlabo lietotāja pieredzi kā maldīgi uzskata daudzi jaunie dizaineri. Šis ir informācijas laikmets. Ja vēlaties uzlabot lietotāja pieredzi, palīdziet tam atrast viņu interesējošo informaciju, palīdziet tam orientēties jūsu resursā, SAKĀRTOJIET sava resursa drausmīgo HTML kodu.

jā... kautko tādu ieraugot, tiešām, rodas vēlme griesties pie dieva - ar izsaucienu - "ak, dies'!" smile mans subjektīvais/nekonstruktīvais viedoklis.
bet ja objektīvāk... ja tāda priekšlapuse kādam šķiet tik vajadzīga, nu lai arī ir, ja es būtu tās lapas apmeklētājs, mani tāda lapale kaitinātu pati par sevi, bet par cik neesmu - ne man spriest, varbūt tā ir auditorijas specifika.
pievēršoties dizainam - šķiet, nav nekā vienkāršāka kā izvietot 4-5 elementus lapā (bez liekiem v%&$boniem), lai tie izskatītos vienkārši estētiski/gaumīgi - nepieciešams ievērot tikai elementārus kompenes un informācijas herarhijas pamatlikumus. konkrētajā gadījumā tas nav izdevies - bēdīgi.

Paldies par viedokļiem!;)
Man ir maza pieredze WEB lapu veidošanā, tāpēc daudzas lietas vēl neesmu apguvis ...

1. Izvēlies nedaudz citu krāsu paleti.
2. Nosaki katrai krāsai savu uzdevumu (piem. linki oranži, butoni- zaļi, dominējošā - tumši zaļa. Neaizmirsti, ka menu arī ir linki, what means - turamies pie krāsu kanoniem. Bet var būt arī izņēmumi, kā tavā gadījumā)
3. Lapa tev streechojas, kas, protams, ir labi, bet es rekomendētu fiksētu platumu. Rezultātā būs vieglāk veidot dizainu detaļās. tad tu varēsi izmantot zelta griezuma likumu un likt attiecības elementos. Izmanto grid sistēmu - tā ir ideāla (http://960.gs/)
4. Sīkumi, detaļas un citi "mēsli", par kuriem mēs nedomājam, bet zemapziņā automātiski iegaumējam, no kā arī ir atkarīgs mūsu galējais iespaids. Sagatavojot pamata formu, sāc piesieties sīkumiem. Atdzīvini atmosfēru. Man, personiski, ļoti nepatīk ieapaļotie web 2.0 stūrīši, bet viņi kolosāli uzlabo iespaidu. you can find plenty of  how to do it on google. Pamata krāsā izmanto gradientus (2 krāsu- nekādas pašizpausmes. Keep it simple), cuz they are more alive. Ja web-lapas īpašniekam nav logotipa, vari brīvi variet web-vides logotipu lapai. Kontaktinformācijai jābūt pie menu, savādāk apniks meklēt. To augša var atstāt kā papildus variantu.
5. Diezgan padaudz teksta. Izvēlies tumšaku toni un nedaudz palielini atstarpes starp rindām, lai vieglāk lasās. + Es pēc personiskā stereotipa uzskatu, ka vairāk ticīgo ir vecāku cilvēku grupā, kur, diemžēl, redz sliktāk un saprot mazāk. Tekstu derētu nedzudz palielināt, lai atvieglot dzīvi šadiem cilvēkiem. Vari nedaudz pavariēt fontus. Izmanto kādus 2 - 3 (klasiskos), bet katru savai grupai. Piem. Verdanu atstāj basic textam, izvēlies tahomu vai arial virsraktiem. uc.
6. Sameklē kvalitatīvākas bildes, kā arī, ja nepieciešams, apstrādā tās.

Ceru, ka nav pa skarbu - cenšos kaut ko izspiest no šīs lapas, ja jau palūdza.
Veiksmi.

Pārdēvēju, pārvietoju un pielipināju topiku, lai pēc gadiem ir kur parunāt ;]