Topic: MouseClick cauri augstakas hierarhijas objektiem

Man ir movieclips1 ,kursh reage uz peles klikshki.
Tam pa virsu ir velviens movieclips2 ar bitmapobjektu.

Kā lai izdara, lai spiežot  uz bitmapobjektu , nostrādātu movieclip1 peles klikskis?
Respektivi ,lai varetu bitmapobjektam klikot cauri.

Re: MouseClick cauri augstakas hierarhijas objektiem

Ja tev tas bitmap ir transparent un tu gribi dabūt cauri to transparento zonu, tad pameklē google AS3 interactivePNG
Ja tev vienkarsi vajag lai ta bilde tur ir un neket mouseclicku, tad pieliec tam bitmap mouseEnabled = false

vairākas stundas gūglējot man beidzot atsesa šo rindiņu:
parent.parent.mouseEnabled = false

nu neparko vienkāršs mouseEnabled = False uz sedzošo caurspīdīgās bildes mc nedeva ielādētā swf caurspīdīgumu.

Bet paldies vismaz par pareizā virziena parādīšanu.

Last edited by spaiks (2010-06-09 22:47:58)

Nesapratu, ko tu biji domājis spaiks ar to caurspīdīgumu, un jā ja movieClipā ir vairāki objekti un nevēlies, tadlaikam vajadzēs
mouseEnabled = false;
mouseChildren = false;

Last edited by draugz (2010-06-09 23:05:12)

kā caurspīdīgums bija domāts sagatavots png fails ar caurspīdīgām vietām (ar kuru AC2 nekad nebija nekādu problemu, ja nu kas!) smile
mans uzdevums bija ielādēto swf pabāzt zem pogām kas to izsauc,  bet +/- tiku cauri ar pogu nobāzēšanu zem caurspīdīga png

jā as3 nāca ar dažādām nelietderīgām fīčām, kā piemēram, tas, ka png caurspīdīgumu vienalga uskata par hitZonu, tas ir kā pikseli, kurš pieder konkrētajam mc, to var no vērst vai nu pašam vliekot pāri masku, vai kā jau rakstīju aukstāk ar interactive PNG

maskas papētīsim, bet interactive PNG, jāatzīst, galīgi nav saprotama štelle.  Example lapa BTW gandrīz momentā nokauj man FF.

nu, tā varētu būt, jo tas nav native risinājums, tur ir tiek pārbaudīts katrs pixelis. Vēl jau var mēģināt to ievilkto png paņemt uz ctrl+b tipa sataisīt par shape un tad nodzēst to caurspīdīgo nost

SUPER! Par šeipošanu neiedomājos! Strādā ka prieks: protif loma ņet prijoma! smile